UDARNO: JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA NAPUŠTA ZVEZDU?
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

KRAJ?

UDARNO: JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA NAPUŠTA ZVEZDU?

Ovo će boleti Delije

Objavljeno:

In Beom Hvan je pre nepunih godinu dana došao u Crvenu zvezdu iz atinskog Olimpijakosa, a sada u grčkoj prestonici razmišljaju o njegovom povratku. Ali, ne Olimpijakos, već gradski rival AEK.

Grčki mediji javljaju da je Hvan poslednjih dana iskočio u prvi plan čelnika žuto-crnih kao zamena za Orbelina Pinedu za kojeg je sve izvesnije da će se vratiti u domovinu. Meksički vezista je letos došao u AEK iz Selte kao najskuplje pojačanje u istoriji kluba za 6.500.000 evra. Ostavio je sjajan utiasak, bio ključni igrač za trenera Matijasa Almejdu, nametnuo se kao lider tima, ali...

In Beom Hvang
In Beom Hvangfoto: Starsport©

Pineda čini sve što može da se vrati u rodni Meksiko gde ga želi većina najboljih klubova. Prva ponuda Montereja vredna 7.000.000 evra je glatko odbijena odbijena jer AEK postavio poečtnu cenu na 20.000.000 evra. Grčki mediji sada javljaju da će iz Meksika stići nova ponuda vredna 15.000.000 evra i da će AEK to teško moći da odbije. Pogotovo što igrač pokazuje jaku želju da se vrati kući i preko agenata vrši pritisak na klub da ga proda.

Svesni realne oapsnosti da bi uskoro mogli da izgube jednog od najboljih igrača, čelnici atinskog kluba su počeli da razmišljaju o dovođenju zamen za Pinedu i na vrhu te liste je Hvanovo ime. Međutim, neće im biti lako da se dokopaju njegovog potpisa. Reprezentativac Južne Koreje je letos došao u Zvezdu za 5.500.000 evra uz klauzulu da za istu sumu može da ode u neki klub iz „liga petice“ ako dobije ponudu. Za klubove iz ostalih liga, među kojima je i AEK, ta cena ne važi. Zvezda će tražiti više novca za Hvana u tom slučaju i toga je AEK svestan.

Postavlja se i pitanje da li bi Zvezda zbog Olimpijakosa dopustila da Hvan pređe u AEK. Reč je o ljutim gradskim rivalima, a Zvezdini navijači su već godinama u prijateljskim odnosima sa Olimpijakosovima. Te veze su nedavno podignute na viši nivo potpisom memoranduma o saradnji između klubova. Iz tih razloga bi AEK mogao da bude poslednja adresa na koju bi Zvezda pristala da proda Hvana. Ali, ni atinski klub nema mnogo izbora jer je Hvanovo ime podvukao upravo trener Matijas Almejda koji ga jako ceni i vrednuje. Ako ostane bez Pinede na kojem bi klub mogao debelo da zaradi, argentinski trener ima puno pravo da se pita oko zamene, a njegov izbor bi u tom slučaju bio Hvan.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/Mozzart sport/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.